facebook instagram
Menu

Jeugd mag weer padellen

Op 21 april heeft het kabinet de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Wat betekent dit voor jou als cursist zomertrainingen bij SimonPADEL?

Maatregelen
Het positieve nieuws is dat jeugd t/m 18 jaar vanaf 29 april onder voorwaarden weer buiten mag sporten. De '1,5 meter afstand regel’ blijft gelden voor jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Voor kinderen jonger dan 13 jaar geldt deze regel niet meer. Wij volgen de KNLTB Coronaprotocollen en -richtlijnen voor verenigingen en leraren. 

Helaas is het voor volwassenen nog niet mogelijk om lessen te volgen. Deze situatie duurt in ieder geval tot 20 mei a.s. De KNLTB heeft de padel Voorjaarscompetitie verplaatst naar het najaar. Ook zijn de open toernooien minimaal tot 14 juni gecanceld . Op de site van de KNLTB lees je er meer over. 

Training jeugd  
Padel is leuk en gezond, zowel fysiek als mentaal. Daarom zijn we heel blij dat we vanaf 29 april weer kunnen starten met de jeugdlessen. Kijk in 'mijn SimonTENNIS' om te zien wanneer jouw training begint. Uiteraard kijken wij zelf ook naar passende maatregelen om ieders gezondheid optimaal te houden want dat is het allerbelangrijkste. Dat doen we samen met de clubs, de KNLTB en de gemeente. Padel is een outdoor sport zonder fysiek contact. Voor leerlingen die zich niet lekker voelen, koorts hebben of hoesten geldt uiteraard nog steeds, blijf thuis! We zijn met de trainers in overleg om de oefenstof aan te passen. Daarnaast willen we gebruik maken van extra hulpmiddelen. Denk hierbij aan pionnen om de positie van leerlingen aan te geven tijdens uitleg en extra pick-ups zodat ballen rapen niet met de handen gebeurt. Met betrekking tot clubspecifieke zaken zal de train(st)er je informeren via de appgroepen.

Mocht je als ouder/verzorger de betaling nog niet voldaan hebben voor je zoon/dochter, gelieve dit alsnog te doen via de betaallink in de bevestigingsmail die je eerder van ons ontving.

Training volwassenen
Vooralsnog zijn de huidige voorzorgsmaatregelen verlengd tot 20 mei a.s.. We houden de hoop dat de lessen 20 mei of wellicht eerder hervat kunnen worden, op gepaste afstand tot elkaar en met duidelijke hygiëne voorschriften. Ook hierbij kijken we naar mogelijkheden. Naar verwachting zal niet iedereen deze zomer naar het buitenland vertrekken en zullen de lessen deels plaatsvinden in de zomervakantie en/of op data van uitgevallen clubevenementen. Mocht je dan onverhoopt verhinderd zijn, dan kun je via kantoor een extra inhaalles aanvragen. De lessen zijn ingepland i.s.m. de trainers. In 'mijn SimonTENNIS' zie je het aangepaste lesschema.

Video
Samen met onze medewerkers maakten we een video over deze bijzondere tijd. Bekijk de video hier.

Vragen
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook de train(st)er blijft met je in contact via de appgroep. Rest ons nog te zeggen dat we je graag op korte termijn en in goede gezondheid terugzien op de baan.