facebook instagram linkedin
Menu

Nieuwe samenwerking: Martin en Simon

Twee grote namen uit de Brabantse tennis- en padelwereld slaan de handen ineen op het gebied van padel. Mike Martin, landelijk bekend als tennistrainer en -coach, van Tennisorganisatie Mike Martin en Mike Simon van SimonTENNIS en SimonPADEL gaan samen aan de slag in Berghem en Bladel. “Van daaruit willen we de samenwerking ook op andere padelaccommodaties in Brabant voortzetten. We willen spelers echt beter maken”, aldus Martin.

Ervaring
Martin en Simon lopen allebei al jaren mee in de tennissport. Naast een tennisschool verzorgen beide organisaties op verschillende clubs de tennis- en padellessen. Dat ging tot nu toe altijd separaat van elkaar. Bij Slazenger Padel Centre Berghem, waar vier indoor tennisbanen zijn vervangen door zes fonkelnieuwe padelbanen, en bij VLT Bladel gaan beide heren samen aan de slag om padel in Brabant naar een breder en hoger niveau te tillen. Martin legt uit: “SimonPADEL timmert al jaren aan de weg op het gebied van padel. Zo hebben ze onlangs nog een paar Spanjaarden aangenomen als trainer. Ze weten waar ze over praten. Simon neemt samen met zijn organisatie het uitvoerende gedeelte op het gebied van padel voor zijn rekening. We starten in Berghem en Bladel met de intentie om de samenwerking verder uit te bouwen in Brabant.”

‘Spelers beter maken’
Simon laat weten verheugd te zijn met de samenwerking. “Ik ken Martin al jaren en hij wil altijd overal het beste uithalen, zowel uit zijn spelers als uit zijn organisatie. Dat is precies waar wij ook voor staan. Wij gaan iets heel moois neerzetten.” De lessen worden gegeven door ervaren en professionele trainers. Martin vult aan: “We willen spelers echt beter maken. Ook lijkt het ons leuk om de betere padellers uit de regio samen te laten trainen”, klinkt het ambitieus.

Nieuwe leden
Padel is al jaren bezig aan een indrukwekkende opmars. Tennisiconen Martin en Simon zien vooral kansen in de opkomst van de sport. Martin: “Hoe meer mensen en kinderen we aan het sporten krijgen, hoe beter. Voor tennisverenigingen kan het zeer goed uitpakken. Het genereert nieuwe leden en zorgt voor meer activiteiten op de club. We gaan de tennissport niet kannibaliseren. Absoluut niet. Het moet elkaar aanvullen. De nieuwe leden zijn de ouders van morgen, als vereniging moet je elke vorm van vergrijzing proberen te killen. Het omarmen van padel draagt daaraan bij”, denkt Martin. Simon knikt: “Als je niks met padel doet, dan ga je de boot missen. Het professioneel benaderen van padel en de padellessen gaat leiden tot een groei van het aantal leden.”

Gratis proefles
De trainingen in Berghem en Bladel worden het hele jaar door gegeven. “De lessen zijn laagdrempelig en voor ieder niveau. Zo hebben we een beginnerscursus en kan men kiezen voor een gratis proefles. De inschrijving is geopend, dus wacht niet langer en meld je aan", besluit Simon. 

Direct inschrijven